Segueix-nos a les xarxes socials:

Arnau Vilaseca és premiat per la producció de conills sense antibiòtics

La granja de Cal Palà fa 3 anys que aposta per l'ús de probiòtics i mètodes més sostenibles

Arnau Vilaseca és premiat per la producció de conills sense antibiòtics

El pagès de Prades, Arnau Vilaseca, ha estat guardonat en la modalitat Jove Emprenedor Innovador dels premis PITA (Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària) atorgats per la Generalitat, pel maneig en la producció de conills sense ús d´antibiòtics a la seva granja de Cal Palà.

Vilaseca ha incorporat un maneig innovador a la seva granja de conills de 400 mares. Treballant amb un ritme extensiu, sense superposar lactació i gestació, el seu maneig permet no utilitzar antibiòtics. La granja funciona amb llum solar, ambient controlat (calefacció hivern i refrigeració estiu), automatització del menjar, sistema de pales per a evacuar els fems, i allotjaments alçats amb reposapeus a tots ells.

El maneig de la granja de conills és el que li ha permès prescindir de l´ús d´antibiòtics en el creixement dels conills des d´octubre de 2016, són ja prop de 3 anys sense utilitzar antibiòtics. La producció de conills de Cal Palà és singular, no només per l´absència d´ús d´antibiòtics, sinó també per la centralitat del benestar de la mare, i per la permanència de gran part dels llodrigons amb la mare fins el dia del sacrifici, contribuint a tenir uns conills més sans i forts.

Vilaseca es va mostrar ahir molt satisfet pel reconeixement a la seva forma de treballar. A més del maneig amb el que treballa la granja i pel qual ha estat reconegut, Vilaseca destaca també la decisió que va prendre fa tres anys de substituir els antibiòtics pels probiòtics. «No hem deixat d´utilitzar antibiòtics només per la carn, sinó per un tema de sostenibilitat i salut pública. Sabem que cada cop hi haurà més bactèries residents als antibiòtics i això és una de les causes del seu ús sistemàtic en ramaderia», apunta el pagès fent referència a les restes d´antibiòtics presents en les femtes que s´utilitzen als camps.

Vilaseca assegura que aquest sistema de maneig de la granja «ja l´hem estandaritzat» i apunta que és totalment replicable a qualsevol granja de conills». Tot i això, apunta que «el que és evident és que aquest maneig no produirà com ho pot fer una granja intensiva».

Prem per veure més contingut per a tu