El Solsonès ha detectat 52 nous casos positius de coronavirus en una setmana, cinc més que la setmana anterior. 260 tests PCR han permès diagnosticar 47 positius, mentre que la resta s'han detectat a partir de 36 TAR. Aquestes xifres mantenen uns valors de contagi sostinguts, si bé s'aprecia un lleuger augment en relació a la setmana passada.

Pel què fa a l'àmbit educatiu, el nombre de grups escolars confinats augmenta i passa de dos a cinc en una setmana. Tots els grups són a la capital comarcal, concretament, tres de l'Institut Francesc Ribalta i dos de l'Escola Arrels. Això coincideix amb un índex del risc de rebrot a Solsona molt alt, situat en els 1.076,92 punts -més del doble que al conjunt de la regió sanitària de la Catalunya Central, que és de 420,33 punts- i una taxa de reproducció d'1,40 - superior al 0,96 de la regió.

Crida a la prudència dels joves

Tenint en compte que les dates en què ens trobem i la lleugera relaxació de les restriccions anticovid, des del Centre Sanitari i l'Ajuntament de Solsona es vol fer una crida a la joventut perquè procuri evitar, en la mesura possible, les reunions o trobades prèvies al Carnaval en locals o cases particulars. "Som conscients dels sacrificis que suposa limitar la vida social per a tothom, també per als joves. Però hem de minimitzar el risc que les trobades acabin desembocant en el confinament de grups escolars".

L'alcalde, David Rodríguez, lamenta que no minvin les xifres de contagi a la ciutat i reitera el seu prec adreçat al conjunt de la població, en tant que el pitjor de tot són les conseqüències fatals del virus entre la gent gran. "La situació continua sent greu i hem de ser conscients que encara hi ha massa morts entre nosaltres per culpa de la pandèmia".