Per sisè any consecutiu, la regidoria d'Educació de Solsona impulsa la realització a la ciutat dels exàmens oficials d'anglès de la Universitat de Cambridge. Tindran lloc els dies 29 i 30 de juny, en funció del nivell, a l'escola Setelsis. La prova de nivell prèvia o simulacre d'examen, que és gratuït, es durà a terme el 10 d'abril a l'Escola Municipal de Música. Per donar tots els detalls de la convocatòria d'enguany s'organitza una sessió informativa virtual aquest divendres a les vuit del vespre adreçada a famílies, estudiants, centres educatius i acadèmies d'anglès.

Qui vulgui assistir a aquesta sessió ha d'inscriure-s'hi per correu electrònic a cambridge@ajsolsona.cat per rebre l'enllaç d'accés. Hi intervindran Sara Malé i Maria Claret, responsables de dos centres d'idiomes solsonins, i Susan Pexton, en representació de Cambridge Lleida, centre autoritzat per a l'organització d'exàmens oficials de Cambrige English a la demarcació.

El 29 de juny serà la data d'examen per a les proves KET (A2), PET (B1) i First (B2) i l'endemà per a Young Learners (A1) i Advanced (C1) -més endavant s'informarà dels preus i dels terminis de matriculació. Per a la prova orientativa de nivell, la inscripció es tancarà el dia 8 d'abril i es pot fer a través de les escoles i acadèmies, o bé del mateix correu electrònic.

A Solsona s'organitzen els exàmens oficials Cambridge English Language Assessment des del 2016 amb l'objectiu de motivar la població, infants, joves i adults, en l'aprenentatge de la llengua anglesa. Aquestes proves proporcionen certificats reconeguts internacionalment per escoles, universitats i empreses del sector públic i privat. L'any passat, arran de les restriccions derivades de la pandèmia, es van haver d'ajornar fins a dues vegades.