El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona tancarà el projecte del Solsonià, iniciat el març del 2020 amb una exposició sobre el neolític mitjà, el proper 3 d'abril amb una jornada centrada en l'arqueologia, on es presentarà el llibre La cista del Camp de la Bruna, Lladurs, el Solsonès i es faran dos tallers experimentals.

L'acte principal de la jornada, que es durà a terme a 2/4 d'1 del migdia, serà la presentació del llibre, que dona l'oportunitat de documentar i estudiar el jaciment arqueològic que es va descobrir al Camp de la Bruna, de Lladurs.

Es farà una xerrada sobre aquest jaciment inèdit, que va permetre aconseguir multitud d'estudis per aproximar-se a la vida en temps prehistòrics, en la qual s'explicaran tots els detalls, curiositats i apunts del jaciment.

A banda d'això, es farà un taller destinat als més petits sobre collarets en la prehistòria. Es donaran a conèixer els diferents materials que utilitzaven per polir la pedra, per gravar-hi a sobre, i s'ensenyaran tècniques de perforació manual, utilitzant un trepant d'inèrcia.

Els nens i nenes elaboraran una placa o collar a partir d'una pedra de pissarra.

L'altre taller, que esrà destinat a públic adult, posarà el focus en la talla lítica, és a dir, en la fabricació d'una eina prehistòrica elaborada amb sílex.