La cursa solidària Passos de Gegant podrà reprendre una certa normalitat després de dos anys des de l'última edició presencial. Així, es preveu que el proper 30 de maig se celebri l'esdeveniment, sempre que la situació sanitària ho permeti. Enguany, la principal novetat és l'entitat beneficiària dels diners recaptats, que serà l'associació GIGA, una entitat de recent creació que treballa amb persones amb malalties neurodegeneratives i les seves famílies.

Xavier Espiña, un dels organitzadors del certamen, celebra que, després d'haver de dur a terme una edició virtual a causa de la pandèmia, finalment puguin tornar a fer la cursa amb normalitat. En aquest sentit, destaca l'interès que està tenint la cursa, que només una setmana després d'anunciar l'obertura de les inscripcions, n'ha rebut una setantena. «Creiem que després de tants mesos segur que superarem de bon tros l'últim nombre d'inscrits, que va ser de 150. Nosaltres tenim un màxim de 350 places, comptant els més petits, i confiem que s'acabi omplint», assegura Espiña.

Enguany hi tornarà a haver la cursa de 23 km, que es caracteritza per la seva riquesa paisatgística, històrica i cultural, la de 10 km i la infantil, que consistirà en un quilòmetre vertical.

L'altre canvi destacat és que, si finalment se celebra la Fira de Sant Isidre el cap de setmana del 29 i 30 de maig, la sortida i l'arribada de la cursa s'hauran de traslladar a un altre lloc.