Música i literatura tornaran a ser protagonistes, aquest estiu a Solsona. Durant la primera quinzena d'agost, la capital del Solsonès acollirà la segona edició del Barri de les Lletres i la Música. Carrers i places de la ciutat es convertiran en escenaris, amb una desena d'actuacions.

Paral·lelament, una trentena de comerços tindran exposades obres literàries als aparadors, que es podran consultar a la Biblioteca Carles Morató. La iniciativa, impulsada per la UBIC i Empresaris per al Solsonès, té com a objectiu vincular cultura i comerç, fomentar la lectura i promocionar artistes locals.

Les cites culturals es concentraran entre el dimarts 3 i el dissabte 14 d'agost a les places de Sant Joan i Sant Isidre, el portal del Castell i el passeig del Pare Claret. Enguany, a més, s'hi afegeix un punt nou: l'escenari de la placeta de l'edifici Piscis, a l'avinguda del Pont. En aquests espais s'hi podran veure recitals i actuacions musicals de Rosa M. Arrazola, Emma Ruca i Nora Jou; Mireia Costa i Elías Lleó; Montse Isanta i Eduard Gener; Laia Pujol i Alexander Aranda; La Quinta del Barrio; Marga Torres i Noemí Vilaseca; Lídia Soldevila i Martina Marsal; Alguer Vendrell; Alba Mascarella i Montse Riu; Gerard Enrique, Pau Cardona, Marc Iglesias i Roger Calduch.

Entre les novetats d'aquesta edició hi ha la incorporació de la figura del pregoner, que anunciarà els concerts i les propostes literàries dels comerços diàriament. Paral·lelament, s'estrenarà una cançó que s'ha fet específicament pel certamen, amb la participació d'artistes locals.