Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona vol assolir el nivell d’altres municipis que fan porta a porta

Solsona vol assolir el nivell d’altres municipis que fan porta a portaAlex Guerrero

L’índex de reciclatge de Solsona ha estat al voltant del 40% els últims anys però l’objectiu del consistori amb la implementació del porta a porta és poder arribar al 70%. Aquest objectiu coincideix amb els nivells assolits per molts altres municipis, més de 200, que segueixen aquest mateix model a Catalunya.

A l’àmbit que cobreix aquest diari hi ha exemples de l’eficàcia d’aquest sistema. Un dels més recents és Berga. Des que la capital del Berguedà va engegar el porta a porta a finals del 2018, la ciutat de més de 16.000 habitants assoleix índexs de reciclatge superiors al 70% quan abans no arribaven al 40%.

Al Solsonès ja hi ha dos municipis que el segueixen. Es tracta de Sant Llorenç de Morunys i el nucli del Pi de Sant Just, a Olius. El cas de Sant Llorenç destaca pel gran canvi que va viure el municipi. L’any 2010, sense porta a porta, el seu índex de reciclatge era de l’11,40% mentre que actualment, ja amb el porta a porta, també supera el 70%.

Tots aquests municipis s’han introduït al porta a porta durant els darrers 10 anys, però n’hi ha que venen de més enrere. Cervera va ser un dels primers de Catalunya, engegant-lo l’any 2002 i mantenint-lo fins a l’actualitat amb nivells superiors al 60%. Però encara destaca més un dels pioners a la Catalunya Central, Santpedor. El municipi bagenc va posar en marxa el porta a porta l’any 2004 i des de llavors el seu índex de reciclatge ha estat superior a la mitjana. De fet, en els últims quatre anys el seu índex de reciclatge no ha baixat del 78% tot i tenir una població de més de 7.000 habitants.

Prem per veure més contingut per a tu