Un internauta gironí, Francesc Grau, participarà aquest dilluns en la primera trobada d'usuaris de Twitter que organitza la NASA. L'experiència consistirà en una reunió de dues hores a les instal·lacions de Washington DC de l'agència aeroespacial nord-americana amb 190 usuaris d'aquesta plataforma d'arreu del món que, igual que Grau, s'havien inscrit per participar en aquest esdeveniment. En el decurs de la sessió, Francesc Grau i els demés convidats es posaran en contacte amb la tripulació del STS-125 Space Shuttle que va treballar en la missió de millora del Hubble, i explicaran quina és l'estratègia de la NASA amb les xarxes socials en general i amb Twitter en particular.

Grau ha explicat a l'ACN que es va inscriure en un llistat, sense gaires esperances de que finalment fos escollit, però que al cap d'uns dies va rebre un missatge en el qual l'agència espacial nord-americana el convidava a assistir a aquesta trobada d'usuaris de Twitter, una xarxa social que funciona a través d'una caixa de text que permet encabir missatges de fins a 140 caracters mitjançant comptes d'usuari que es poden gestionar des de l'ordinador o el mòbil.

Actualment té prop de mig milió de seguidors, i de fet sovint es comunica amb els usuaris des de l'estació espacial internacional mitjançant Twitter.

Arran que Francesc Grau va ser seleccionat, va obrir un grup a la plataforma Facebook per demanar quina pregunta farien als astronautes en el cas que es pugui formular alguna qüestió des de l'auditori de l'agència espacial. Una de les que més li ha agradat és la d'un usuari que li demana que un astronauta respongui en menys de 140 caràcters a la pregunta de com es veu el planeta Terra des de tants quilòmetres de distància.

'És una pregunta molt romàntica i molt intel·ligent. Suposo que la resposta es pot dir amb només una paraula: magnífic. Però això, que ens ho digui l'astronauta', ha bromejat Grau, que defèn els avantatges de Twitter per sobre de qualsevol xarxa social. 'Destaco la seva senzillesa, actualitat, accessibilitat i capacitat de comunicació global. Se li poden trobar mil aplicacions i utilitats, i pels projectes que es veuen, això no frenarà', explica entusiasmat.

Grau va néixer fa 32 anys a Banyoles. Viu a Girona però treballa a Barcelona com a consultor en eines 2.0 a la companyia Conzentra, que pertany al grup Inspirit, liderat per l'emprenedor figuerenc Dídac Lee.