Facebook i Twitter no són el mateix. A l'usuari de la xarxa de microblocs se li suposa una actualització malaltissa, amb acudits, notícies, vídeos, fotos, opinions ... Si resulten interessants, el seguidor el mantindrà en el 'timeline', però també pot guanyar-se un 'unfollow'. És la màgia de Twitter.

Facebook, però, uneix amics. Amics que volen saber els llocs que visiten els seus contactes, conèixer els alts i baixos de la seva vida i les seves opinions sobre un determinat tema o, senzillament, trobar notícies interessants que han cridat l'atenció de les seves persones properes. Però no una pluja massiva de comentaris sobre qualsevol tema. Semblant? si. Igual? No

Els teus amics de Facebook no volen cada ocurrència, cada opinió que et passi pel cap; teus amics de Facebook no volen veure 15 comentaris seguits sobre que el Reial Madrid no jugarà la final de la Champions, els teus amics de Facebook no volen semblant 'spam' en el seu mur.

Una opció és deixar de seguir les publicacions a Facebook d'un amic especialment "pesat", però això estaria limitant al "censor" de veure informació que sí que li interessi del seu amic. Per això la solució està en aquell que publica 'morralla', que ha d'evitar convertir el seu mur de Facebook a un germà bessó del seu 'timeline' a Twitter.

Per això existeixen opcions com TweetDeck amb les de publicar amb mesura en ambdues xarxes socials de forma còmoda. No obstant això, també existeixen opcions encara més senzilles, que permeten filtrar, 'tuiteemos' des d'on 'tuiteemos', ja sigui l'aplicació oficial, un client, la pàgina de sobretaula o el web per a mòbils.

Selective Tweets és una aplicació per a Facebook amb bastants anys a l'esquena que val la pena recordar. I val la pena mirar enrere i posar sobre la taula perquè cada vegada són més els usuaris que utilitzen les dues xarxes socials i vinculen comptes per no haver de caminar pensant en actualitzar les dues per separat.

Selective Tweets té un funcionament ben senzill. En primer lloc, cal anar a Twitter i desactivar l'actualització simultània a Facebook. Després cal anar a l'aplicació i introduir el nom d'usuari a la xarxa de microblocs. I ja està.

Perquè els nostres 'tuits' apareguin a la nostra biografia de Facebook, només hem d'afegir a cada missatge publicat el 'hashtag' # fb. L'aplicació que hem activat a Facebook rastrejarà el nostre 'timeline' i afegirà els 'tuits' que haguem marcat així.

A més d'evitar resultar pesats als nostres amics, aquesta aplicació té un avantatge afegit que fa a la vinculació oficial entre les dues xarxes socials. Les publicacions a Facebook arribades des de Twitter ara apareixeran "boniques", és a dir, amb els vídeos o les fotos inserides, en lloc de tenir la forma d'un enllaç escurçat idèntic als que veiem a Twitter.