Sony ha anunciat finalment, i per sorpresa, l'Xperia Z4, el nou 'smartphone' de la sèrie Z. La presentació ha tingut lloc al país d'origen de la companyia, Japó.

Sony va presentar durant el passat Mobile World Congress de Barcelona la seva nova tauleta, la Xperia Z4 Tablet, un model amb notables millores respecte als seus predecessors, però no va arribar a anunciar el seu últim 'smartphone'. Ara, segons informa la web Engadget, el Z4 ja és oficial a Japó.

Pel que sembla, el Sony Xperia Z4 presentat al país asiàtic és un model bastant semblant al Xperia Z3. Compta amb una pantalla de 5,2 polzades amb resolució de 1080p (424 ppp), incorpora l'esperat processador Snapdragon 810 de 64 bit a 2 Ghz -que ja conté la Xperia Z4 Tablet-, té 3 GB de RAM i 32 GB d'emmagatzematge intern amb microSD.

La càmera principal és de 20,7 megapíxeles i la frontal de 5,1. La seva bateria és de 2930 mAh i té unes dimensions de 146 x 72 x 6,9 mil·límetres. Segons aquestes especificacions, l'Xperia Z4 és una mica menys gruixut que el seu predecessor (el model ha evolucionat de 7,3 mm a 6,9 mm), no obstant això han hagut de reduir en 170 mAh la bateria.

Aquest mòbil segueix sent resistent a l'aigua i a la pols -porta la mateixa certificació IP65-8 que el Z3-. De moment, es desconeix quan l'Xperia Z4 arribarà a la resta del món. A Japó es posarà a la venda a l'estiu en quatre colors: blanc, negre, coure i verd. Encara no se sap res del preu.