Segueix-nos a les xarxes socials:

Guia per comprar el millor televisor

Adquirir el televisor que s´ajusta més a les nostres necessitats és més fàcil gràcies a aquest reportatge

Guia per comprar el millor televisor

Fins fa uns anys, comprar un televisor era una tasca bastant senzilla. Tan sols havíem de posar atenció al tipus de pantalla (en aquell temps LCD o plasma) i en l´aparell en si i... voilà ja el teníem a casa.

No obstant això, al llarg dels últims anys les coses han canviat, i molt. A les nostres vides han arribat els panells LED, OLED, les resolucions Full HD, 4k i UHD -no és exactament el mateix malgrat el que pensen molts-, pantalles corbes o planes, Smart TV...

En definitiva, una infinitat de característiques que converteixen l´elecció del televisor en una tasca gens senzilla per als humils mortals que volen adquirir-ne una. Els avenços tecnològics ens porten a haver de fixar-nos molt bé en quines opcions ens brinda cada aparell.

Mida i resolució de la pantalla

Anem per parts. El primer que hem de tenir en compte és la mida i la resolució de la pantalla, que depèn de la distància a la qual el mirarem. Cal ser pràctic i no deixar-nos entabanar per les grans pantalles, especialment si el nostre saló és de mida mitjana. A l´hora de seleccionar la resolució, hem de saber que al mercat n´hi ha diversos tipus.

Per a les Full HD (1.920x1.080), la distància de visionat recomanada és de dos metres i per a aquelles amb UHD (3.840x2160) o 4K (4.096x2160), la distància òptima baixa fins a un metre.

Triar entre tecnologia OLED i LED

Ara toca l´elecció de la tecnologia que volem per a la nostra nova pantalla. Principalment tenim dues opcions: OLED, amb més profunditat d´imatge i més realisme. Com ho aconsegueix? Els televisors amb aquest tipus de panell disposen d´un millor nivell en els contrastos i de gamma cromàtica més àmplia del mercat.

L´altra opció és triar una pantalla LED, que utilitzen una llum de fons per il·luminar els píxels, de manera que els colors són menys autèntics.

Prem per veure més contingut per a tu