Després de fer triomfar ‘Fortnite’ a les videoconsoles i als PC, ara, els directius d’Epic Games planegen expandir el seu negoci cap a una nova divisió d’entreteniment. Per començar, amb una pel·lícula basada en la seva franquícia més popular. Com que es tracta d’un producte perfectament establert en la indústria dels videojocs, l'empresa d'aquest exitós títol és conscient que no li costarà gaire convèncer el seu públic majoritari, especialment els joves, perquè s'apropin fins a una sala de cinema.

La intenció d'Epic Games de treballar en la seva pròpia divisió cinematogràfica s’està gestant des de principis d’aquest any, quan el propietari del famós Battle Royale va reclutar tres executius de Lucasfilm, l’estudi responsable de ‘Star Wars’ i que ara forma part de Walt Disney Studios. Cap d’ells ocupava llocs directament relacionats amb la producció cinematogràfica per si sola, però estaven involucrats en la gestió empresarial en diferents departaments relacionats.

Sens dubte, el potencial de ‘Fortnite’ en pantalla gran és enorme, ja que el format se segmenta en temporades, cada una amb la seva pròpia història i ambientació, a més que té una gran varietat de ‘crossovers’ amb esportistes, músics, herois de Marvel i DC, temàtics de ‘John Wick’, ‘Stranger Things’, ‘Star Wars’ i ‘Ghostbusters’, sense comptar la generosa quantitat de franquícies de videojocs que ja han aparegut al món de Fortnite.

Per descomptat, impulsar tot això implica construir una nova divisió centrada a donar un concepte més ampli a la llicència i no és fàcil anticipar un èxit similar per a les pel·lícules com ha sigut per al joc. No obstant, la presència d’executius de Lucasfilm indica que quelcom s'està coent en aquest sentit. A més, sembla que durant els últims anys alguns executius cinematogràfics han trobat una via més raonable en l’adaptació de jocs a la pantalla gran. No és que sempre funcioni, però de tant en tant es fa bé.