23 de desembre de 2008
23.12.2008
TEMA DEL DIA
MENJAR NADALENC 

El luxe culinari va a la baixa aquest Nadal

Els establiments especialitzats en productes d´alta qualitat noten una davallada de vendes

22.12.2008 | 01:00
Interior de l´establiment Ibericus de Manresa, especialitzat en la venda de pernils

La crisi econòmica no evitarà que aquest Nadal les taules de la Catalunya central tornin a tenir els millors productes alimentaris. Tot i això, quan encara falten els últims dies per acabar d´omplir la nevera i escollir productes, la sensació entre els comerciants és que les vendes de productes exclusius han reculat

Coincidint amb les festes de Nadal, els millors productes gastronòmics tornaran a ser sobre les taules de les cases per les celebracions familiars. Tot i això, en aquesta ocasió, segons coincideixen els responsables de diferents establiments de productes de selecció, les vendes d´aquests aliments amb un preu elevat han retrocedit respecte a l´any passat.

Segons explica Carme Rodrí-guez, del Cau del Gourmet, del carrer Nou de Manresa, «tenim, més o menys, la mateixa afluència que l´any passat, però en general es compra menys». Per aquest motiu, preveu tancar la campanya de Nadal amb menys vendes que el 2007. A tall d´exemple de la situació, des de l´establiment Pata Negra expliquen que «qui abans comprava un pernil, ara es queda una espatlla, perquè resulta més econòmic». A més, Rodríguez també explica que «a diferència del que passava altres anys, hi ha molta gent que abans de comprar té molt més en compte el preu dels productes i a més a més també compara, dues coses que abans no es tenien tant en compte».

Aquesta opinió contrasta amb la del responsable de la cadena d´establiments Ibericus, també especialitzat en la venda de pernils i embotits, Faust Guinart, que afirma que porten un control diari de la facturació i diu que «en les vendes al detall no hem notat grans diferències respecte als altres anys». En canvi, comenta que «en els lots de les empreses hem notat diferències i ara opten per productes més econòmics o menys quantitat, i fins i tot n´hi ha algunes on les coses no van tan bé que aquest any han optat per no fer res».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook