Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Escola Sant Ignasi de Manresa guanya el premi 'La ciència i els infants'

L''Escola Bressol Reixics de Canet de Fals s'ha emportat el segon premi d'un certamen organitzat per promoure l'interès per l'educació científica

L'Escola Sant Ignasi de Manresa guanya el premi 'La ciència i els infants'FUB

L'escola Sant Ignasi de Manresa ha guanyat el primer premi del guardó 'La ciència i els infants', convocat pel Rotary Club de Manresa-Bages i la Fundació Universitària del Bages.

El segon premi ha estat per a l'Escola Bressol Reixics de Canet de Fals. En el primer cas, el jurat ha valorat l'originalitat de la proposta, la claredat de l'enfocament científic i la robustesa del material emprat. Del segon premi, el jurat n'ha destacat l'adequació de la proposta a l'etapa 0-3 i l'aprofitament del material usat. El premi s'ha lliurat aquest dijous, 2 de juny, a la sala d'actes de l'edifici FUB2, en un acte que ha comptat amb la conferència titulada 'De l'aprenentatge a la intervenció educativa', a càrrec del manresà Albert Sardans, mestre d'educació primària i membre de l'EAP del Bages, i al qual també hi ha assistit la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich. El premi consisteix en material educatiu per a l'aprenentatge científic per a l'escola guanyadora.

A l'hora de valorar les propostes, el jurat ha tingut en compte diversos criteris, com la capacitat de les propostes d'afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l'originalitat en l'enfocament, la claredat en l'acostament al concepte científic i la cura en la tria dels materials i l'adequació d'aquests a l'ús dels infants.

A més dels premis en material educatiu, el Rotary Club Manresa-Bages facilita que els centres participants visitin el Lab 0_6, un espai permanent que els estudis d'Educació Infantil d'UManresa van posar en marxa el mes de gener per promoure l'educació científica a les primeres edats. Paral·lelament, el professorat rebrà unes sessions formatives par part dels docents dels estudis d'Educació Infantil.

Un premi per promoure l'interès per l'educació científica

L'objectiu del Rotary i de la Fundació Universitària del Bages amb aquesta convocatòria és promoure l'interès per l'educació científica a les primeres edats, concretament en l'etapa educativa que va dels 0 als 6 anys. El fet d'acostar la ciència als infants té per objectiu incrementar la comprensió que aquests tenen sobre els fenòmens del món i, a la vegada, fer créixer el seu interès posterior per les vocacions científiques.

La convocatòria està vinculada a la Fira d'Experimentació per a infants de 0 a 6 anys, impulsada pels estudis d'Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages. Coincidint amb la cinquena edició d'aquesta activitat, celebrada el passat 7 de maig, es va posar en marxa la prova pilot del premi, en el qual hi ha participat cinc centres educatius, tant centres de primària com escoles bressol de la comarca. A més dels dos centres guanyadors, en aquesta primera convocatòria hi ha participat les escoles L'Espill i La Sèquia, que van planificar i treballar a l'aula la proposta abans de presentar-la a la Fira. Les properes edicions del premi també estaran lligades a la Fira d'Experimentació, que serà el marc de presentació pública de les propostes elaborades pels equips docents dels centres que vulguin participar en la convocatòria.

Prem per veure més contingut per a tu