Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Institut Lacetània se suma amb UManresa per oferir un tast universitari als alumnes

L'UniversiTAST consisteix en un programa intensiu que permetrà als alumnes entrar en contacte amb la dinàmica universitària abans d'accedir-hi

L'Institut Lacetània se suma amb UManresa per oferir un tast universitari als alumnesUManresa

L'Institut Lacetània i la Fundació Universitària del Bages han signat un conveni de col·laboració per donar a conèixer la universitat entre els alumnes de cicles formatius de grau superior i de batxillerat d'aquest centre d'ensenyament manresà.

L'acord contempla que aquests alumnes puguin participar en el programa UniversiTAST, que es durà a terme entre el 20 i el 23 de juny. L'UniversiTAST consisteix en un programa intensiu i de curta durada que es durà a terme un cop acabat el curs i que permetrà als alumnes entrar en contacte amb la dinàmica universitària abans d'accedir-hi. El conveni de col·laboració el van signar el passat 30 de maig el director de l'Institut Lacetània, Francisco j. Fernández, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez. L'Institut Lacetània és el tercer centre d'ensenyament secundari que se suma a aquesta proposta amb un conveni de col·laboració. Prèviament ja ho havien fet l'Escola Montserrat i l'Escola Joviat.

Primer contacte amb la vida universitària

L'Universi_TAST tindrà una durada de 25 hores lectives, que un cop finalitzades es convertiran en 1,5 crèdits universitaris convalidables en qualsevol grau de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els joves preuniversitaris que vulguin participar en aquesta experiència podran triar entre tres itineraris segons els seus interessos que coincideixen amb les especialitats que s'imparteixen a UManresa: Administració i Direcció d'Empreses, Educació Infantil i Ciències de la Salut. El conveni estableix que, a més de participar en sessions formatives transversals, els alumnes participin en activitats de simulació professional relacionades amb la branca acadèmica que hagin cursat i amb els interessos universitaris de cadascun. Segons l'acord, el programa es pot adaptar a les necessitats concretes del col·lectiu d'estudiants procedents de la Fundació Joviat.

Els joves que participin a l'Universi_TAST rebran formació per aprendre a identificar oportunitats i convertir-les en idees de negoci, aprofitar les eines 2.0 per crear la identitat digital, reaccionar en una emergència de salut i descobrir el seu talent per convertir-lo en professió. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els joves visquin una primera experiència universitària, que incorpora activitats de simulació professional, perquè els joves preuniversitaris es facin una idea de com serà estudiar a la universitat i de la seva futura professió.

La participació a l'Universi_TAST té un cost de 100 euros. En el cas d'alumnes que procedeixen d'escoles col·laboradores l'import és del 50%. Les inscripcions per participar-hi s'han de fer abans del dia 10 de juny.

Prem per veure més contingut per a tu