La revista especialitzada "Ágora de Enfermería" ha publicat el treball "Aplicacions mòbils de salut com a eina per al tractament de pacients amb patologies cròniques. Revisió bibliogràfica", del graduat en Infermeria a UManresa, Albert Careta.

El treball de final de grau d'aquest graduat ofereix una visió global, a partir de la bibliografia, sobre com poden influir les aplicacions mòbils en la salut dels pacients i sobre quins són els factors més determinants quan s'utilitzen com a eina de tractament en patologies cròniques com l'EPOC, la diabetis, l'obesitat i les patologies cardiovasculars cròniques, les de més incidència en la nostra societat.

Els resultats del treball constaten que, en el cas d'aquestes malalties, les aplicacions mòbils de salut són una bona eina de tractament, especialment si s'utilitzen com a eina complementària a la teràpia convencional i si hi ha un seguiment per part del personal sanitari de referència. El seu ús millora la gestió de la malaltia per part del pacient i aporta informació al professional per fer un millor seguiment de la seva evolució.