Els concessionaris de caravanes, furgonetes càmper i autocaravanes constaten que la crisi de la covid-19 està fent créixer la demanda per llogar un d'aquests vehicles per a les vacances d'estiu.

A ASEICAR (Associació Espa-nyola de la Indústria i el Comerç del Caravaning) i GREMCAR (Gremi d'empresaris del caravaning) el que més crida l'atenció és el lloguer d'autocaravanes, una opció que el sector calcula que es dispararà el 40% en comparació de la campanya d'estiu de l'any passat. «Oferim una seguretat comparable a estar a casa, sense exposar-te a aglomeracions», destaca Joan Mata, vicepresident d'ASEICAR, que diu que bona part dels clients que reben actualment no havien viatjat mai amb aquest sistema.

Més demanda de lloguer

Tenint en compte el ritme de trucades i visites, ASEICAR calcula que el lloguer d'autocaravanes d'aquest estiu -de juny a setembre- creixerà el 40%, mentre que el de caravanes ho farà menys. La diferència es troba en les facilitats de mobilitat i aparcament que permet el vehicle compacte, apunta Mata, que defineix el caravàning com «un sector que va d'acord amb la situació provocada per la pandèmia».

Des d'ASEICAR defensen que el lloguer de les autocaravanes «no és gaire car si es té en compte que tens cuina i lavabo, i asseguren que la mitjana del preu se situa entre 120 i 150 euros al dia. Pel que fa a la compra, el preu d'aquests vehicles s'acosta als 60.000 euros. El sector admet que serà un any en què baixarà l'interès per adquirir una autocaravana de propietat.

L'ascens que ha viscut el caravàning els últims vuit anys -de gairebé el 300%- fa que el sector afronti amb cert optimisme la segona meitat de l'any, després del sotrac econòmic que els ha suposat el tancament dels darrers mesos i la pèrdua de la campanya de Setmana Santa.

Protocols de desinfecció

Pel que fa als protocols de desinfecció dels vehicles arran de la crisi de la covid-19, ASEICAR ha establert l'ús d'una màquina d'ozó i de peròxid d'hidrogen fumigat. El tractament s'aplica a l'interior de les autocaravanes durant trenta minuts i posteriorment el vehicle necessita una ventilació de dues hores.