2 llaunes de tonyina al natural
2 cullerades de maionesa
1 culleradeta de mostassa de Dijon
¼ d’api trinxat fi
4 fulls d’enciam
½ ceba picada
2 culleradetes de suc de llimona
Sal i pebre al gust
Llesques de pa de sandvitx
Fan de la maionesa? Ho entenem perfectament, i tenim bones notícies: no només és ideal per sucar-hi patates fregides, preparar una ensalada russa o acompanyar una salsitxa. La maionesa té el superpoder de donar vida a una infinitat de receptes, des de l’aperitiu fins al plat principal, sigui com a ingredient estrella o a tall de potenciador de textura o sabor.
És el moment de fer un cop d’ull a les receptes que us proposem a continuació per treure partit d’aquesta salsa suau i untuosa.
Per a aquesta recepta hem travessat la bassa gran i ens n’anem a un ‘best-seller’ culinari ianqui. En l’ultra famós receptari Martha’s American Food trobem una recepta fàcil i deliciosa de sandvitx de tonyina, ideal per a un àpat fresc, nutritiu i saludable que tan bé s’assenta en aquests dies d’estiu, sigui a casa o de pícnic a la platja. Es fa així...
2 llaunes de tonyina al natural
2 cullerades de maionesa
1 culleradeta de mostassa de Dijon
¼ d’api trinxat fi
4 fulls d’enciam
½ ceba picada
2 culleradetes de suc de llimona
Sal i pebre al gust
Llesques de pa de sandvitx
Elaboració
En un bol, barregem tots els ingredients i els removem bé amb una forquilla.
Omplim els sandvitxos disposant sobre el pa un full d’enciam i la preparació de tonyina i maionesa.
Jean-François Piège, una de les estrelles dels fogons francesos, propietari del restaurant La Poule au Pot a París, és un dels fervents defensors de la recepta tradicional dels ous farcits, ‘hit’ del receptari francès. Els prepara així:
8 ous
1 bol de maionesa casolana (recepta amb mostassa)
Vinagre de vi
Torradetes
Elaboració
Estrella d’un ‘brunch’ o entrant perfecte, aquest plat es prepara en un no res.
4 tortilles de blat per a ‘wrap’
4 talls de salmó fumat
2 ous durs
6 cullerades de maionesa
El suc d’una llimona
1 tomàquet tallat fi
1/2 cogombre picat
Fulls d’enciam
Elaboració
Es tracta d’una recepta que fusiona dues amanides estrella de l’estiu en una: la de pasta i la piemontesa. Un plat salvavides de capçalera, que a més pot ser un excel·lent aliat antiminves.
600 g de pasta (tipus penne o fusilli)
375 g de dauets de pernil dolç
6 patates petites
4 tomàquets
4 ous durs
10 cogombrets
170 g de maionesa
Fulletes de julivert
Sal i pebre
Elaboració
D’una banda, couem la pasta i, de l’altra, les patates pelades. Les deixem refredar una vegada estiguin al punt.
Una vegada refredades, ho barregem amb els altres ingredients i ho removem.
Ho deixem a la nevera abans de servir.
Els alvocats estan més de moda que mai, i cal treure’n partit. Farem una recepta lleugera i sana per a un primer plat perfecte en aquesta temporada.
4 alvocats
6 bastonets de cranc
12 gambes pelades i tallades a trossets
3 cullerades de maionesa
1 cullerada de suc de llimona
Elaboració