Un dolç molt amarg que t'ajudarà a mantenir una dieta sana i no t'engreixarà
El pots trobar a qualsevol botiga
Els nutricionistes desmenteixen els mites falsos sobre aquest aliment tan consumit
La xocolata no és el que més t'engreixa. Al llarg dels darrers anys, moltes persones s'han entestat a dir que el que fallava a la nostra dieta era l'abús d'aquest aliment, però això no és cert. Almenys, ara són els mateixos nutricionistes els que volen posar fi a la mala fama d'aquest producte. I és que menjar xocolata com a tal no engreixa, el que t'impedeix perdre pes i aprimar-te és menjar una xocolata elaborada amb massa sucre i greix.
En el fons, el debat sobre quina xocolata has de menjar és força vell, però ara entra en una nova dimensió. En els darrers temps, s'ha parlat molt del canvi que tots hem d'introduir a la nostra dieta: cal deixar de banda els productes ultraprocessats i passar-se al menjar real. I és que aquesta és la clau per menjar xocolata i, a més, perdre pes: has de menjar una xocolata real, no una que hagi estat manipulada. Com més pur, molt millor. Aleshores, el cacau es convertirà en un producte més en la teva dieta i no t'obsessionaràs per quan en menges o si és bo o dolent ingerir-lo.
Alguns mites falsos sobre els aliments
Al supermercat hi ha molts tipus de xocolata. Si ets dels que no pots passar una setmana sense obrir una tauleta això no vol dir, per res, que hagis d'engreixar-te. Més aviat al contrari. Un caprici de tant en tant està bé i més si aquest caprici no t'impedeix saltar-te la dieta que realment has de fer: la que t'obliga a consumir menjar real i allunyar-te dels productes amb sucre excessiu. I és que aquest és un altre dels grans avantatges de la xocolata amb un tant per cent de puresa molt alta: no té gairebé sucre.
A molts no els agrada el sabor de les tauletes amb un 80% de puresa. Aleshores, com solucionar-ho? Doncs pots anar de mica en mica pujant la “graduació”. T'acabaràs acostumant al sabor i finalment, acabaràs millorant la teva dieta.
Cacau pur en petites 'dosis': És un potent antioxidant que evita l'atac dels radicals lliures i, gràcies al seu alt contingut en magnesi, regula els nivells de sucre, ajuda a 'fixar' el calci, controla la flora intestinal i protegeix el sistema cardiovascular.
Com triar una bona xocolata
“Per triar una bona xocolata el més important és que sigui amb un percentatge de cacau igual o superior al 70%. És igual que en els seus ingredients vingui el sucre perquè si té més del 70% de cacau, la seva quantitat no és rellevant i els beneficis del cacau sempre són superiors. Això tenint en compte que no et prenguis una tauleta sencera al dia, sinó 30 o 40 grams, cosa que en tots els estudis s'entén com una porció”, assenyala a les seves xarxes socials el nutricionista Carlos Ríos, un professional que té centenars de milers de seguidors a Instagram i que és el creador del moviment “real food”. El nutricionista recomana “xocolates amargs”, ja que emplenen més que els dolços.