El ple municipal d'Igualada va aprovar una moció presentada per ERC-RCat per declarar Igualada "municipi republicà". Dels 21 regidors que formen el consistori, 14 van votar a favor, tres en contra i quatre es van abstenir. En concret, es van mostrar favorables a la república els dos regidors d'ERC-RCAT, els cinc edils del PSC, la regidora d'ICV i sis membres de CiU, entre els quals l'alcalde de la ciutat. Els quatre regidors restants de CiU es van abstenir, fent ús de la llibertat de vot que va donar l'alcalde als membres del partit. D'altra banda, els dos regidors del Partit Popular i el representant de PxC van votar en contra de la moció.

El regidor de Joventut Joan Requesens (ERC-RCat) va ser l'encarregar de defensar la moció. El text recull que la forma de govern de la república "representa la concreció dels principis de llibertat i d'igualtat millor que les altres". Com a municipi republicà, Igualada es compromet a "reconèixer els valors republicans com els necessaris a l'hora d'exercir les responsabilitats municipals que es tenen encomanades". Per últim, la moció insta a "fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència del Govern de la Generalitat i a la Presidència del Congrés de Diputats i Senat".

La moció es va presentar amb motiu de la commemoració de la declaració de la República Catalana, el 14 d'abril de l'any 1931.