El campanar d'Esparreguera, un dels més singulars del país i un dels més alts, va deixar de funcionar l'1 de maig passat a causa d'una pujada de tensió que va fer malbé la centraleta elèctrica del rellotge i de les campanes. El consistori, que va reclamar a la companyia elèctrica els desperfectes abans de l'estiu, creu que amb el peritatge fet ara només queda enllestir l'informe pericial i quan aquest estigui Endesa pagarà la reparació.

Josep Rovira, tinent d'alcalde, ha assegurat a Regió7 que "aquest procés ja està arribant al final i esperem des del consistori que se solucioni aviat". El consistori no vol avançar els diners de la reparació fins que la companyia elèctrica no pagui primer. Rovira ha afirmat que quan rebin els diners "farem la reparació que és simple, ja que s'ha de canviar el SAI i la centraleta elèctrica. Quan tinguem els diners ho farem i serà una feina que no tindrà una llarga durada". Tot i que des de fa més de cinc mesos que els veïns del municipi ja no escolten el repic de campanes, el tinent d'alcalde és optimista en assegurar que els tràmits ja estan arribant al final i així "es podrà desencallar aquesta situació i el campanar tornarà a funcionar com abans. Hem de tenir en compte que potser Endesa té altres prioritats que no siguin el nostre campanar. Des de l'Ajuntament hem fet tot el possible i entenc el descontentament que s'hagi pogut generar en no funcionar el campanar, però ara mateix la pilota no està sobre la nostra teulada".

D'altra banda, Josep Teruel, president de l'Associació Amics del Campanar d'Esparreguera, es mostra preocupat per si aquesta situació no es desencalla abans del Nadal, ja que és quan s'hi fa una mostra de pessebres durant tres dies, a la qual assisteixen prop d'un miler de persones, i "sense llum i sense que el campanar funcioni, crec que no quedaria gaire bé, sobretot tenint en compte que el SAI actual no tindria prou força". Teruel no comprèn per què el consistori no ha arreglat encara el campanar i prefereix esperar primer la compensació d'Endesa, ja que per a ell "el campanar és el símbol d'Esparreguera i no pot ser que no es repari per uns tràmits amb l'asseguradora. El cost aproximat és de 4.000 euros i no sabrem quan tornarà a funcionar de nou, estem a l'expectativa. Estem indignats perquè encara no s'ha reparat l'emblemàtic campanar".

Teruel diu que ha rebut la queixa de molts veïns, sobretot del nucli antic, que troben a faltar el repic de campanes i el rellotge. Ha lamentat, també, que en els darrers cinc mesos no s'hagin pogut tocar les campanes en les misses.