Un actor de la Passió d'Olesa va resultar amb ferides de gravetat ahir al matí quan va caure per una fossa de l'escenari. Els fets van tenir lloc mentre s'estava portant a terme la quarta representació d'enguany, que no va ser interrompuda. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar amb helicòpter fins a l'Hospital de Bellvitge. Fonts del centre sanitari van informar que el ferit estava estable.

Faltaven poques escenes perquè s'acabés el primer acte. En aquell moment s'estava representant la part de l'obra en què Jesucrist ressuscita Llàtzer. L'actor que interpretava l'apòstol Tomàs, Francesc Escorsell, va caure per una fossa situada al costat de l'escenari, un forat on hi ha un elevador. En aquell moment, Escorsell baixava pel forat, on hi havia una escala, i per on alguns actors van entrar representant que anaven a veure el cos del personatge de Llàtzer. Fonts de l'organització de la Passió d'Olesa diuen que el jove accidentat va posar malament el peu i va caure. Es va precipitar des d'una alçada de quatre metres.

L'actor va estar conscient tota l'estona i des de l'organització van trucar a emergències, a dos quarts de 12 del migdia. El jove es va trencar els canells, va donar un fort cop al cap i al tòrax i es queixava de tenir mal a la cama. Els SEM va atendre l'accidentat durant la representació, que va continuar amb normalitat.

L'organització de la Passió d'Olesa va assegurar que els espectadors no s'havien adonat de l'accident perquè la fossa no entra dins del camp de visió del públic. Quan va acabar el primer acte es va informar els assistents de la caiguda.

El descans, que sol ser de quinze minuts, es va allargar fins a mitja hora perquè els SEM po-gués evacuar el jove amb normalitat. Llavors, un helicòpter medicalitzat el va traslladar fins a l'Hospital de Bellvitge. Fins al teatre també es van desplaçar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i efectius de la Policia Local.

Fonts del centre sanitari van informar que el jove tenia politraumatismes i que se'l mantenia en observació. El seu estat era estable i les ferides eren de categoria mitjana.

El jove és veí d'Olesa, un estudiant de 19 anys, que està vinculat a la tradicional representació des de l'any 1996. Fonts de l'organització van afirmar que les escales són segures i que permanentment es porten a terme controls per comprovar que no hi hagi cap situació de perillositat per a les persones que fan la representació.