Els Reis Mags d'Orient acompanyats d'un seguici de 800 patges reials llançaran sis tones de caramels entre els infants d'Igualada el proper 5 de gener. L'organització de la cavalcada de la capital de l'Anoia no s'ha plantejat reduir ni canviar la manera de llançar els caramels com sí que han fet altres municipis del país perquè "la gran majoria es reparteixen a la mà i només se'n llencen des de les carrosses dels Reis", ha apuntat Eduard Creus, de la Comissió de la Cavalcada dels Reis. La cavalcada més antiga del país, que data del 1896, tindrà com a principal novetat la renovació del vestuari dels patges que acompanyen els Reis a la carrossa. Enguany es podrà seguir la festa en directe per Internet.

La cavalcada de Reis més antiga de Catalunya i la segona de tot l'Estat, després de la d'Alcoi, no es planteja canvis en la manera de repartir caramels. Així ho ha explicat un dels membres de la Comissió de la Cavalcada dels Reis d'Igualada, Eduard Creus, ja que "la immensa majoria dels caramels que es reparteixen es donen directament a la mà" dels infants i "només se'n llencen des de les carrosses dels Reis". "Tant els mateixos Reis Mags com els patges van amb molta cura", ha apuntat Creus. Enguany se'n repartiran al voltant de sis tones.

La Comissió dels Reis treballa des de fa mesos per organitzar la cavalcada, que tindrà lloc el proper diumenge 5 de gener. La cavalcada de reis d'Igualada destaca de la resta de la resta de festes del país perquè la mateixa nit del dia 5 de gener, els patges reparteixen "personalment" els regals per totes les cases, ha explicat Creus. Carregats amb una escala de mà, els patges pugen a les cases pels balcons i entreguen els paquets als més menuts. Es preveu que reparteixin més de 3.000 regals i, un any més, els patges també entraran a les cases de les famílies més necessitades.

Els infants d'Igualada ja van poder estar a prop dels enviats reials aquest dimecres 1 de gener amb l'entrega de la carta. En total, els patges van recollir 2.730 cartes dels més menuts. A més, per segon any consecutiu, la festa es podrà seguir en directe per Internet amb l'objectiu de donar-la a conèixer fora de la ciutat. Des de la comissió de Reis calculen que unes 40.000 persones veuran en directe l'arribada de Ses Majestats a la capital de l'Anoia, "molts dels quals vindran de fora de la comarca". Fins el mateix dia 5 de gener el patge Faruk enviarà missatges cada dia als més menuts a través de la ràdio municipal.

La cavalcada de Reis d'Igualada, declarada l'any 2010 Festa Popular d'Interès Nacional, celebra aquest 2014 el seu 118è aniversari. A més, a principis del 2013 l'Ajuntament de al ciutat va iniciar els tràmits per declarar la festa patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco. Segons Creus, es tracta d'un llarg procés que, si s'aconsegueix, "seria el màxim guardó al qual podem aspirar i un reconeixement a totes les persones que al llarg dels seus anys d'història han col·laborat en la festa".