El foment de l'ocupació i de la formació ocupacional ha estat el projecte més votat per la població vilanovina en el procés de participació ciutadana celebrat entre el 16 de febrer i el 6 de març. L'objectiu era que la població pogués decidir directament sobre la destinació d'una part del pressupost municipal, concretament 25.000 euros. De les 10 propostes que es proposaven, valorades en 10.000 euros, els vilanovins han triat per àmplia majoria, amb el 35% dels vots, el foment de l'ocupació i la formació ocupacional.

La segona i tercera propostes més votades han estat la instal·lació d'un pícnic al Parc Fluvial, que ha obtingut eln 20% dels vots, i el programa d'activitats per a joves, que ha aconseguit el 12%.

Per urnes, el projecte més votat a gairebé totes les urnes ha estat també el foment de l'ocupació, però a l'urna de l'institut el programa d'activitats per als joves ha ocupat la primera posició, amb 26 dels 70 vots recollits. El projecte més votat a l'urna ubicada al Centre Obert El Cireret ha estat el pícnic al Parc Fluvial, que també ha estat el projecte més votat a les urnes del Mercat Municipal i de la residència AMMA.