Feia vent a Igualada a primera hora del matí. Una velocitat de 15 nusos (uns 27,8 km/h), que fa voleiar les banderoles amb relativa intensitat i, a les 7 del matí, amb el termòmetre clarament per sota dels 18 graus i un sol encara emmandrit, convida a portar una jaqueta. En un camp ple de cistelles preparades per inflar el seu globus i alçar el vol, aquesta velocitat del vent porta mals auguris. Els pilots experts van veure clar que ahir l'European Balllon Festival, la gran festa dels globus aerostàtics, no començaria. Per a l'organització, un mal negoci, sobretot tenint en compte que es tracta del primer dia de vol, però també d'un dia organitzat perquè la premsa en parli. Per als pilots, una anècdota. Alguns, a més a més, són tossuts i cabuts i es neguen a quedar-se a terra. A 30 minuts de cotxe, a Manresa, el matí està encalmat. Ahir, alguns dels globus d'Igualada es van veure sobrevolant Santpedor, el Serrat o Pineda de Bages.

European Ballon Festival funcionarà igualment. Cada any se suspèn algun vol, però això no impedeix que la trobada anoienca no sigui una de les que permet fer un major nombre de vols. Se'n programen 9. Per això hi participen equips de països com Taiwan, Mèxic i Brasil, a més de grups de mig Europa.

Avui, una vintena de globus tenen previst enlairar-se a primera hora des del centre de la ciutat, des de diferents places, i demà al matí es farà un exercici que consistirà a sortir de diferents llocs allunyats de la urbs i passar per la zona de cal Font a fer diana, llançant un testimoni.