L'Ajuntament d'Olesa s'està plantejant fer al·legacions al projecte del nou col·lector de salmorres. No seria el primer ens del municipi que en presentaria, ja que la Comunitat Minera Olesana ja ha anunciat que en presentarà. Les al·legacions estaran centrades a proposar un parell de traçats alternatius que evitin que la canonada passi a tocar els pous d'extracció que té la Minera en el tram afectat per la nova conducció. Els responsables de la Comunitat Minera Olesana esperen que l'Ajuntament d'Olesa els doni suport en aquestes al·legacions.

El projecte està en exposició pública des de mitjan juny. L'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, ha destacat que els municipis de la zona estan a l'espera que la Generalitat concreti exactament de quina manera finançarà el nou col·lector de salmorres de la conca del Llobregat. El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, ja ha dit que en principi es finançarà en el 50% amb el cànon de l'aigua (que per tant finançarà la Generalitat), i l'altre 50% via usuaris, a través del cànon que paguen per l'ús, un cànon que inclourà el cost d'explotació i la inversió que es faci. En qualsevol cas, un dels plantejaments de la Generalitat era també que el sistema de finançament fos en règim de concessió.

L'alcaldessa diu que és una infraestructura molt necessària i reivindicada pel territori i per aquest motiu els ajuntaments de la zona han decidit convocar una reunió per a aquest mes de juliol per veure com poden treballar de manera conjunta i accelerar el procés d'un col·lector que ha patit nombrosos problemes i ha causat afectacions a l'entorn natural. Segons ha destacat l'alcaldessa, el projecte del nou col·lector és costós però ha de ser així perquè es faci amb totes les garanties.