L'Ajuntament d'Olesa es farà càrrec directament de la gestió del mercat. La decisió s'aprovarà en el ple d'aquest mes de juliol, però ja ha estat comunicada als paradistes. Consistori i comerciants ja estaven d'acord a fer un canvi en la gestió del mercat per tal que aquest torni a ser un motor comercial del municipi. Els paradistes van acceptar majoritàriament el canvi de model en una enquesta que se'ls va fer a principi d'any.

En una carta adreçada als paradistes, l'Ajuntament remarca que la modificació de l'actual sistema de gestió del mercat, gestió que fins ara portava l'Associació de Concessionaris, es deu a la situació cada vegada més difícil que es viu a l'ens comercial, amb dues associacions de paradistes enfrontades, i té per objectiu que el mercat recuperi el rol de "locomotora comercial" del municipi. Tot i que el canvi de gestió s'ha d'aprovar al proper ple municipal, l'Ajuntament d'Olesa ja ha contractat una empresa assessora que s'encarregarà d'anar solucionant alguns problemes que actualment viu el mercat, amb vistes que, un cop estigui totalment aprovat l'acord en ple, porti la gestió de l'equipament, segons ha explicat l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, en el web municipal.

L'alcaldessa ha exposat que un informe de la Diputació de Barcelona conclou que el clima "tens i tibant" per part d'alguns paradistes "repercuteix negativament en l'ambient general de tot el mercat". I també evidencia que el més greu d'aquest conflicte és que "ha traspassat a l'exterior del mercat, i ha arribat a la clientela" i per tant "està sent un element desincentivador tant de la clientela habitual com de futurs nous clients", segons que ha explicat l'alcaldessa. El conflicte ve donat, entre d'altres, pel fet que la segona associació de paradistes creada fa uns anys, Fem Mercat, paga una quantitat diferent de la quota marcada per l'Associació de Concessionaris i, a més a més, liquida les quotes directament amb l'Ajuntament. Segons Puimedon, aquests problemes de caire intern han afectat també la gestió del mercat, que fins ara ha portat l'Associació de Concessionaris.