Tècnics del servei de Jardineria de l'Ajuntament de Martorell han talat sis arbres al barri de Buenos Aires com a mesura preventiva davant l'alt risc de caiguda en el que es trobaven. Els arbres, sis exemplars de pi en avançat estat d'envelliment, estaven situats a les places Llorenç Cofiño i Vicenç Rodríguez. El consistori replantarà aquests espais amb nous arbres, de mida més petita.

Dos informes tècnics elaborats per l'empresa de jardineria del municipi i per l'arquitecte tècnic municipal alertaven que els 6 arbres presentaven un avançat grau d'envelliment, arrels descompensades, copa desestructurada i que estaven afectats per la plaga delTomicus, similar a un corc.

L'alcalde accidental de Martorell, Lluís Amat, explicava que "ha sigut l'última opció que teníem, després de sotmetre'ls a una poda més agressiva i a d'altres tractaments sense obtenir una resposta positiva. No s'hi podia fer res més".

Els tècnics han procedit durant dos dies a la tala de seccions dels arbres, a l'eliminació de la soca i a la retirada i neteja de les restes. Una tasca inclosa dins les accions preventives municipals als carrers de la ciutat.