Antoni Dalmau i les llibreries Aqualata i Llegim? d'Igualada van rebre ahir els premis Compromís d'Òmnium Cultural Anoia com un reconeixement de la seva implicació en defensa de la llengua i la cultura catalana.

L'acte celebrat a l'Ateneu Igualadí va tenir la presència de Miquel Calçada, periodista i candidat a la llista de Junts pel Sí, i la sala es va omplir amb prop de 200 persones.

L'acte va estar marcat per la proximitat de les eleccions i l'Onze de Setembre. "Les entitats socials i culturals com Òmnium Cultural han tingut un paper fonamental a l'hora de donar impuls al procés d'independència. Han sabut mobilitzar la ciutadania, com es va demostrar a la primera manifestació de l'any 2010 contra la sentència de l'Estatut organitzada per Òmnium", sentenciava Miquel Calçada, en la conversa amb la periodista igualadina Marina Llansana que va donar el tret de sortida de l'entrega de premis. I va afegir, en referència a les declaracions del ministre de Defensa, Pedro Morenés, que "la via de la por és una de les pitjors maneres de convèncer algú que vol marxar que es quedi. Fent concessions, com en Cameron va fer amb Escòcia tindrien més èxit". Calçada feia aquestes declaracions hores després que el diari El País publiqués que està imputat per simular serveis professionals per obtenir beneficis fiscals.