La 13a edició del Rec.0 Experimental Stores d'Igualada ha tancat amb un nou rècord de públic a la butxaca. Ha trencat el sostre dels 100.000 visitants de la primavera. Les botigues de moda efímeres, instal·lades dins les antigues adoberies del barri del Rec durant els quatre dies del festival, en combinació amb els grans descomptes, les food truks i les activitats culturals, creen el còctel ideal per atraure visitants d'arreu.

El barri articulat entorn del canal d'aigua, que encara ara serveix per adobar les pells igualadines, és dues vegades l'any l'escenari on convergeixen des dels fanàtics de la moda i dels descomptes fins als interessats pel patrimoni històric. "Vam assabentar-nos de l'esdeveniment per la televisió i hem vingut a conèixer el barri. No ens interessen les compres sinó la recuperació de la memòria industrial", expliquen Maria Teresa i Javier de Barcelona.

D'altres es decanten per la moda: "ens agrada molt el concepte, el tipus de moda que s'hi ofereix i els descomptes. I no ens atabala la gentada: forma part del xou", opina la família Torres de Vilassar de Mar. Però "hi trobem a faltar personals shopper i un servei de cangur per als més petits".

Malgrat tot, el Rec.0 creix a cada edició. "La clau de l'èxit? Tenim bones marques a bons preus en un escenari immillorable. És una experiència de compra diferent", assegura Marina Iglesias, organitzadora del festival. La novetat d'enguany ha estat diferenciar per zones els tipus de marques i les activitats perquè cada públic trobés l'espai que més li agradés: la zona dels dissenyadors emergents, la de les marques més conegudes, la de roba de nen i la roba urbana per als més joves.

Aprofitant l'afluència de visitants, l'Adoberia Vella s'ha obert per primera vegada després de la remodelació. En les jornades de portes obertes, la ciutat ha conegut el nou espai d'exposició de les pells i curtits de fabricats al barri. "Serà l'aparador on totes les adoberies mostraran els seus productes. La pell que es fabrica aquí va destinada al luxe: tenim la pell de millor qualitat del món", explica Maribel Cuadres, tècnica de curtits i regidora de l'Ajuntament.