La Plataforma Olesa es Mou (POEM) portarà la defensa per mantenir les línies de P-3 del municipi al carrer. Membres de l'entitat han trobat el suport de les associacions de pares d'altres centres i ara volen que l'Ajuntament els faci costat en una protesta organitzada contra la retallada que s'anuncia des del departament. L'objectiu és evitar que es tanqui cap aula de P3 a Olesa el proper curs 2016-2017.

La plataforma ha presentat una moció per debatre-la al ple de l'Ajuntament en què demana que l'Ajuntament es posicioni de manera clara a favor de no perdre cap aula. També ha proposat al consistori que sigui aquesta institució la que traslladi l'acord de ple a favor de mantenir totes les aules de P3 al departament d'Ensenyament.

Les mobilitzacions de la POEM, però, no es limitaran a l'àmbit local, ja que es vol unir esforços amb altres municipis del Baix Llobregat que també veuen perillar grups de P3. A Esparreguera, per exemple, també s'està organitzant l'oposició a les retallades.

Les dades del padró municipal apunten que de cara al curs vinent Olesa podria perdre fins a dues línies de P3 a les escoles del municipi, ja que hi haurà una cinquantena de nens menys que aquest curs per escolaritzar. Per a la Plataforma Olesa es Mou, però, com ja es va reivindicar fa uns mesos per evitar el tancament d'una línia de P3 el curs vigent, la baixada de la natalitat és una ocasió immillorable per fer baixar també la ràtio d'alumnes per aula.