Igualada actualitzarà el model de governança del seu consorci universitari per facilitar l'arribada de nous estudis. Ajuntament i Generalitat treballen per evolucionar l'actual CETI, de manera que pugui captar noves propostes formatives. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha explicat que el consistori i del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya tenen la voluntat d'actualitzar l'actual model de governança del consorci que vetlla pels estudis universitaris a la ciutat.

Segons Castells, "ara mateix tenim un consorci construït al segle XX, a la mida d'una escola universitària del segle passat, i ara necessitem un consorci del segle XXI, que faciliti el creixement d'un campus universitari modern i que vol evolucionar".

Actualment, el Consorci de l'Escola Tècnica d'Igualada (CETI) el presideix el secretari d'Universitats de la Generalitat i el formen la mateixa Generalitat, l'Ajuntament d'Igualada i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Segons Castells, aquesta estructura "obeïa a una època en què els únics estudis que s'impartien a la ciutat eren els d'aquesta universitat i estaven molt vinculats a l'adoberia, però avui, amb l'arribada d'altres universitats i altres disciplines, es fa imprescindible adaptar aquest model de gestió".