La falta de cobertura mòbil, la manca de connexió a Internet a través de fibra òptica, la seguretat i la senyalització als polígons, i la millora de les comunicacions per carretera són les necessitats que reclamen els empresaris de Masquefa sorgides en el marc del I Fòrum Empresarial Anoia. Un acte organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia, on també va ser present l'Ajuntament de Masquefa, i que va tenir l'assistència de gairebé una quarantena d'empresaris.

Les connexions per carretera van centrar bona part del dinar, que va tenir lloc a la fonda Can Parellada de Masquefa. Sobre aquest punt els empresaris coincideixen en la necessitat d'avançar cap al Quart Cinturó perquè és la solució a la congestionada BV224a, i l'enllaç directe amb la A-2.

Des de la Unió Empresarial es va assegurar que es seguirà pressionant el ministeri de Foment per agilitzar els tràmits perquè "som conscients de la importància i els avantatges que comportarà aquesta via per a Masquefa i per a la resta de la comarca".

Amb relació a la cobertura mòbil, la patronal va explicar que tenen el compromís de Telefònica en què textualment afirmen que "a final del mes de febrer estarà disponible una estació base addicional a l'àrea del polígon de la Pedrosa, per millorar la cobertura de telefonia mòbil".

Davant la necessitat de tenir accés a Internet a través de fibra òptica per millorar la competitivitat de les indústries a la zona, l'empresa anoienca Iguana, present també al dinar, va assegurar que estan desplegant fibra al territori i "l'objectiu és poder resoldre el tema i oferir el servei al polígon la Pedrosa en els propers mesos".

El Fòrum Empresarial Anoia té per objectiu ser un espai de trobada i de relació entre les empreses assistents que permet que es coneguin entre elles i puguin establir possibles lligams de col·laboració.