El Mercat Municipal de la Masuca d'Igualada es reinventa de nit. El proper dissabte 16 d'abril acollirà el Vademercat, una proposta lúdico-gastronòmica que acollirà la primera nit de tapes que s'organitza a la capital de l'Anoia. Aquesta proposta, impulsada per l'Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies amb el suport de l'Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca i la col·laboració del departament de Comerç de l'Ajuntament d'Igualada, posa un gra de sorra més en la proposta de dinamització d'aquesta instal·lació de petit comerç alimentari.

L'objectiu és reivindicar el comerç local i contribuir a la popularització del mercat municipal com una instal·lació on es poden trobar diàriament productes de proximitat i de gran qualitat, segons van explicar ahir els impulsors de la proposta.

El dissabte 16 d'abril, a partir de les 8 del vespre, tothom que hi vulgui assistir podrà tastar les més de cent cinquanta tapes que les trenta-vuit parades participants hauran preparat especialment per a l'ocasió. Hi haurà també diferents barres de vins, cerveses, gintònics o mojitos per acompanyar les degustacions. Els celíacs també hi trobaran propostes adaptades a les seves necessitats.

Dies abans es repartirà arreu de la ciutat un díptic informatiu amb els horaris i tota l'oferta de tapes i begudes i, a partir del dia 1 d'abril, ja es podran comprar els tiquets per a les degustacions en diferents comerços del mateix mercat i en alguns establiments de la ciutat, a un preu anticipat de 6 euros (cinc tiquets). El mateix dia 16 d'abril hi haurà tres punts de venda al mateix mercat.

L'acte tindrà uns padrins de luxe, com són Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, i el periodista abrerenc Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. Ells dos, juntament amb l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, i Manel Pla, del Grup Jardí, formaran part del jurat que escollirà les dues tapes guanyadores entre les diferents parades.

La presència a Vademercat d'algunes iniciatives solidàries, com la que han impulsat des de Pur Cosmètica Natural per recollir fons per al Projecte Ari de la Fundació Clínic, serà un altre dels aspectes destacats.

A més a més, hi haurà animació musical i un concurs a Instagram. Des de les 8 de la nit fins a la mitjanit, el Vademercat tindrà música i espectacle. El grup Gralla Manufactures Teatrals animarà l'ambient des de primera hora, el DJ Xavi Moreno acompanyarà amb la seva música i el periodista Jordi Cuadras serà el mestre de cerimònies.