L'atzar va decidir que el PSC s'endugués el cinquè regidor dels Hostalets de Pierola (Anoia) després d'un sorteig celebrat als Jutjats d'Igualada. El cinquè regidor va permetre donar l'alcaldia al candidat socialista, Daniel Vendrell.

La Junta Electoral havia acceptat el recurs que havien presentat els socialistes demanant que es considerés vàlid un vot que el dia de les eleccions es va comptabilitzar com a nul perquè contenia una targeta censal a dins del sobre. Això va provocar un empat tècnic entre ERC i el PSC a 439 vots, i 4 regidors cadascun, de manera que s'havia de sortejar quin dels dos partits s'enduia el cinquè regidor. Finalment, es va fer amb uns paperets, en una caixa de cartró.

ERC va presentar al·legacions a aquest procés, però tant la Junta Electoral de Zona d'Igualada com la Junta Electoral Central les va desestimar. Per això, la formació republicana va decidir presentar un recurs contenciós electoral al TSJC, que el mes de juliol també s'hi va mostrar en contra.

A banda del PSC i d'ERC, els altres partits que van obtenir representació al ple de l'Ajuntament dels Hostalets són CiU, amb un regidor, i el Moviment Ciutadà Hostalenc, també amb un regidor.