L'Ajuntament d'Abrera ha donat garanties que "les aigües del riu Llobregat no s'han vist perjudicades per l'incendi que va afectar dilluns una indústria de Can Sedó", al terme municipal d'Esparreguera, a la vora del riu Llobregat, i pràcticament al límit del terme municipal d'Olesa. Les analítiques de l'empresa que avalua la qualitat de l'aigua del riu "són correctes i no indiquen cap alteració", segons han exposat fonts municipals en un comunicat. Protecció Civil, citant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va emetre dilluns un comunicat explicant que les aigües d'extinció de l'incendi s'havien abocat al riu, fet que podia afectar la qualitat de l'aigua.

El tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera es va posar en contacte amb els tècnics del consistori d'Esparreguera i els tècnics de l'empresa que analitza la qualitat de les aigües del riu per al consum municipal, amb la col·laboració del servei d'emergència de l'ACA. Totes les comprovacions i analítiques dutes a terme van ser correctes i no van donar cap senyal d'alarma.

Els responsables de la planta potabilitzadora d'Abrera, de l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), que hi ha més avall de can Sedó, es va posar en contacte amb el cap del Servei Municipal d'Aigües d'Abrera i també li va refermar, sempre segons el mateix Ajuntament, que no hi havia problemes per poder utilitzar l'aigua del Llobregat i després servir-la a la població d'Abrera i a moltes altres que hi ha des d'Abrera fins a Barcelona. També la ciutat comtal rep aigua que en part prové de la potabilitzadora d'Abrera.

Els responsables d'ATLL van donar també garanties que l'aigua que se servia no tenia problemes per al consum humà. "La qualitat de l'aigua provinent del riu Llobregat, doncs, és òptima per al seu consum", sentencia la nota de l'Ajuntament d'Abrera.

L'Ajuntament ha fet el comunicat per calmar una població que havia quedat intranquil·la arran de l'avís de Protecció Civil. De moment no s'ha conegut cap incidència en temes de salut, ni en qüestions d'altres característiques de l'aigua, com ara el color.