Igualada tindrà una nova superfície d'alimentació

El grup Consum treballa per construir una cinquantena de pisos a la cèntrica zona de Can Font

21.09.2016 | 07:57
Imatge dels pisos segons el web de la promotora Gestilar

Consum tindrà una superfície comercial al centre d'Igualada de gairebé 1.300 m2. Un nou supermercat gran, un model de superfície que en els darrers anys s'ha anat instal·lant a la capital de l'Anoia. El darrer, aquest mateix any, va ser Aldi, a la zona de l'estació d'autobusos, molt a prop d'on també hi ha un Carrefour.

Aquest nou supermercat ocuparia els baixos de la promoció d'habitatges que vol dur a terme l'empresa Gestilar (Gestilar Igualada SL) a les finques que hi ha entre els carrers de l'Aurora i del Clos, als antics terrenys de l'empresa de cal Font. Es tracta d'una promoció de 52 habitatges que l'empresa, a la seva pàgina web, diu que són de 2, 3 o 4 habitacions.

El projecte de Gestilar preveu que tota la planta baixa d'aquesta promoció es dediqui a ús comercial i, inicialment, també preveia que hi hagués dues plantes subterrànies dedicades a aparcament (una per a ús dels veïns i una segona, en el nivell -2, per a ús del supermercat). Ara, però, l'empresa promotora ha canviat de plantejament al·legant complicacions tècniques a l'hora de construir els soterranis i ha plantejat a l'Ajuntament fer el projecte amb només una planta subterrània i utilitzar el pàrquing que té l'empresa Saba en aquest indret per a ús de la instal·lació.

El supermercat compta que requereix 40 places, que reservaria en el pàrquing Saba. El govern municipal d'Igualada està d'acord amb aquesta solució i a suprimir aquesta segona planta del projecte, però ha requerit a l'empresa que construeixi un passadís inferior entre la zona comercial i el pàrquing per tal que els clients del supermercat no passin amb el carro de la compra pel carrer. La construcció d'aquest pas passava anit a aprovació del ple municipal.

La galeria subterrània, segons la petició que ha fet arribar l'empresa a l'Ajuntament d'Igualada, és de 58,85 m2. En ser un espai públic, a part de l'aprovació per part del ple, caldrà un període d'exposició pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema