Mossos es planteja eliminar la unitat de trànsit d'Igualada

Es tracta d'una idea per un pla a deu anys vista que encara no s'ha aprovat i que afectaria a sis comissaries

21.09.2016 | 18:56

Els Mossos d'Esquadra es plantegen eliminar progressivament les unitats de trànsit en sis comissaries. Així ho va anunciar aquest dimarts el comissari en cap de Mobilitat, Miquel Esquius, als sindicats del cos, en una de les reunions habituals. La idea és no treure ni l'especialitat ni la destinació als agents actuals, però no es convocaran noves places en sis dels actuals 22 sectors: Sant Feliu de Guíxols, Olot, Mataró, Igualada, Montblanc i Mora d'Ebre.

De moment es tracta d'una idea per un pla a deu anys vista que encara no s'ha aprovat.

Així, la policia catalana vol replantejar el model funcional i territorial actual de la Divisió de Trànsit dels Mossos, que dividirà en cinc àmbits diferents: investigació d'accidents, transports, vigilància i circulació, grup de recerca i documentació, i educació i mobilitat segura.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit que respecta les decisions "operatives" dels comandaments del cos i hi confia plenament.

El sindicat USPAC ha lamentat la mesura, que atribueixen a la manca d'efectius, i ha demanat a les autoritats locals que es queixin al departament i al Parlament. Amb aquesta mesura, el sindicat considera que es perdrà la prevenció que fins ara es feia al territori, i es "carreguen la feina ben feta durant els 18 anys de l'especialitat".

A més, USPAC no es refia de la promesa verbal de no desplaçar els actuals agents, ja que fa quatre es va eliminar la unitat de Ponts (Noguera) i es van enviar a Tàrrega els mossos que hi treballaven.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema