Més d'un centenar de veïns de la Torre de Claramunt, acompa-nyats per l'alcalde del municipi, Jaume Riba, es van manifestar ahir pel centre d'Igualada contra el tancament de l'única oficina bancària que hi ha al municipi, propietat del BBVA. Els manifestants van lliurar als responsables de l'oficina que hi ha a la capital de l'Anoia les més de mil signatures que han recollit per demanar que el banc reconsideri la seva decisió.

El batlle del municipi va lamentar que el tancament afectarà especialment «els col·lectius més vulnerables, com la gent gran», i creu que també en sortiran perjudicats «les empreses i comerços».

Per la seva part, fonts del BBVA han explicat que el motiu del tancament és la baixa afluència de clients i la poca operativitat que té l'oficina. Els veïns seran derivats, a partir d'avui a les oficines més properes, situades a Capellades i la Pobla de Claramunt, a uns 5 quilòmetres de distància.

La decisió del tancament ha indignat els veïns i els representants polítics d'aquest poble de poc més de 3.700 habitants -tot i que els caps de setmana i a l'estiu dobla la població per les segones residències-, motiu pel qual han endegat una recollida de signatures en contra de la decisió del banc, que ahir van fer arribar als responsables de l'oficina bancària d'Igualada.

Un centenar de veïns, acompanyats pel batlle de la població, es van desplaçar amb autocar des de la Torre de Claramunt fins a la capital de l'Anoia per fer visible el seu rebuig i demanar al banc que reconsideri la seva posició. L'alcalde del municipi, Jaume Riba, explicava que la mobilització va tenir «unitat total» per part de totes les forces polítiques, així com també d'entitats i veïns, i lamentava especialment la resposta dels responsables del BBVA, ja que, segons deia, «no hi ha hagut manera humana de parlar amb ningú del banc amb capacitat de decisió».

Molts dels manifestants que van anar ahir a Igualada eren persones grans que van coincidir a afirmar els problemes que els suposarà el tancament de l'oficina. Una d'elles, María del Carmen Molina, deia que molts veïns no tenen mitjans de transport per desplaçar-se als municipis veïns. També ho constatava Josep Maria Bas, que relatava que la seva mare té 93 anys i haver-se de desplaçar els serà «un gran inconvenient». Fonts del BBVA han explicat que l'oficina té una «baixa afluència de clients» i una operativitat concentrada en moments molt concrets i puntuals.