La incorporació d'una nova màquina escombradora i netejadora hauria de permetre tenir en molt millors condicions de neteja els carrers del nucli d'Olesa. La màquina comença a treballar el proper dia 31 de juliol.

A partir d'aquest mes d'agost començarà a funcionar un sistema de neteja viària mixt que combina el servei d'escombradora amb neteja per aigua a pressió. Aquest nou sistema representa una millora notable i permetrà fer la neteja viària d'una manera més eficient perquè té una gran capacitat d'aspiració i hi treballaran dos operaris (un, a l'escombradora i un altre, per fer la neteja amb la perxa d'aigua a pressió). Aquesta màquina se suma a les dues escombradores que hi ha actualment, una de gran i una altra de més petita, per adaptar-se a les diferents mides de carrers, i els dos hidronetejadors.

Aquesta sistema de neteja es posa en funcionament ara, en temporada estival, que és quan els carrers estan més bruts perquè hi ha més gent i activitats de carrer. La màquina netejadora es pot adaptar a totes les superfícies i és molt més eficient per als carrers més bruts, especialment a les voreres. Altres avantatges que comporta són que disposa d'una mànega que permetrà aspirar les fulles a la tardor i també pot circular per carretera i fer els polígons.

Aquesta nova màquina té una capacitat de 5 metres cúbics i de 1.500 litres d'aigua, reducció d'emissions de gasos contaminants i també de soroll, ja que està insonoritzada mitjançant panells fonoreductors.

L'any passat es va licitar el nou contracte amb l'empresa FCC, que, quant a la neteja viària, contempla un augment de mitjans en els torns de tarda, dies festius i mesos de més utilització de la via pública -com a l'estiu- del nombre d'operaris i de maquinària.