La recollida porta a porta a l'Anoia ja té els primers resultats esperançadors. Els dos primers municipis on s'ha iniciat l'experiència han passat en 15 dies de recollir el 17 % de la selectiva a tenir xifres que la situen en el 90 %.

Aquest procés es porta a terme en 6 municipis. L 'èxit de les dues primeres setmanes de recollida «ha estat rotund», segons fonts del Consell Comarcal de l'Anoia, ens que impulsa la iniciativa. A Jorba i a Sant Martí de Tous, els primers a sumar-se a la iniciativa, han passat de ser a la cua de les xifres de reciclatge a Catalunya a situar-se en els llocs de lideratge.

El nou servei també s'ha implantat a Carme i A Orpí des de fa més d'una setmana, i al Bruc i Castellolí, aquesta mateixa setmana. Encara no es disposa de dades d'aquests municipis, però la participació està sent molt elevada i s'està desenvolupant el servei sense incidències.

Actualment s'està duent a terme la campanya d'implantació a la Pobla i a la Torre de Claramunt, on el nou servei començarà el proper 4 de juny.

Fins ara, ja tenen el kit del porta a porta més de 2.700 famílies de la comarca, i pròximament s'iniciarà la campanya d'implantació a Capellades, que serà el darrer en iniciar el servei.

Als municipis més petits, als quals es recolliran els residus mitjançant àrees d'aportació tancades amb identificació electrònica dels usuaris, la campanya es durà a terme durant el mes de juny.

Els veïns poden trobar tota la informació de la campanya d'implantació al web AnoiaVerda.cat, a través del qual es poden fer consultes sobre el model, el calendari i la freqüència de recollida, així com les dates de les xerrades i els punts informatius de cada municipi.

Els tècnics del Consell Comarcal també han posat a disposició de la població un correu electrònic, info@anoiaverda.cat, i xarxes socials, @anoiaverda, per poder estar al dia de la implementació del model i del dia a dia del nou servei un cop implantat.