Els manifestants que aquest dimecres al vespre protestaven pel desallotjament de la Universitat Lliure La Rimaia han ocupat un nou edific la Gran Via, el situat al número 454. Unes 200 persones i escaig s'han manifestat a partir de dos quarts de nou del vespre al Mercat de Sant Antoni i ha passat per l'edifici desallotjat, on s'ha llegit un comunicat. Més tard, cap a quarts d'onze de la nit, els protestants han ocupat l'edifici 454 de la Gran Via en una acció pacífica, sense incidents ni enfrontaments.

L'objectiu és establir-hi una nova seu de La Rimaia i seguir amb el projecte d'Universitat Lliure, que havia quedat interromput pel desallotjament d'aquest dimecres a la matinada, quan una desena de furgons antiavalot dels Mossos d'Esquadra i diversos agents de la Guàrdia Urbana han desnonat el número 550 de la Gran Via, a l'Eixample.

Desnonament dramàtic

Desenes de furgons antiavalot dels Mossos d'Esquadra i varis agents de la Guàrdia Urbana es van desplaçar cap a les sis de la matinada al número 550 de la Gran Via, a l'Eixample, per fer efectiu un ordre judicial de desnonament de 'La Rimaia', els baixos de l'edifici ocupats per membres del col·lectiu antibolonya per dur-hi a terme un projecte d'Universitat Lliure.

Al seu interior, hi passàvem la nit només quatre joves, que van estar desallotjats per la força. Una quarantena de persones més es van concentrar a l'exterior de 'La Rimaia' en mostra de rebuig al desnonament i van ocupar durant una estona la seu del districte de l'Eixample. També es van produir enfrontaments entre policia i manifestants.

Segons els manifestants, habitualment a la casa hi passen la nit una quarantena de persones, però aquest dimarts n'hi havia només quatre que, davant l'entrada dels agents de la policia, es van negar a abandonar les dependències, per la qual cosa els Mossos van haver de fer ús de la força.

La notícia del desallotjament es va estendre ràpidament entre els membres d'aquest col·lectiu antisistema i en poca estona es van aplegar una quarantena de persones a l'exterior de la finca en mostra de suport als companys desallotjats i en protesta pel desmantellament de la Universitat Lliure 'La Rimaia'.

Llavors un grup dels manifestants van intentar també tallar la circulació de vehicles per la Gran Via, intent que ha quedat frustrat per la policia que, segons els manifestants, van carregar contra ells. El grup no s'ha estat però tampoc d'increpar en actitud desafiants als agents dels Mossos.

A banda, desenes de manifestants també es van adreçar cap a la seu del districte de l'Ajuntament de Barcelona a l'Eixample, per mostrar el seu rebuig al desallotjament.

Abans de la vuit del matí, els Mossos ja havien donat per finalitzada l'actuació policial, i estaven pendents d'acompanyar els quatre desallotjats de nou a l'interior de 'La Rimaia' perquè poguessin agafar les seves pertinences abans de bloquejar els accessos a la casa.