Catalunya ocupa la primera posició en el nombre de sol·licituds d'informació com a destí turístic de l´any 2010, registrant un increment de més del 25% respecte al passat any, segons publica un informe de Homelidays.es sobre les regions més demandades a Espanya per part dels turistes.

Pel que fa a les tres ciutats catalanes més buscades pels turistes de tot el món, destaquen Barcelona, Lloret de Mar (Girona) i Salou (Tarragona), sent els francesos, seguits pels italians, els que més interès demostren per aquesta regió. El turista espanyol ha ocupat la tercera posició en aquest rànquing.

Per darrere de Catalunya, les regions més demandades a Espanya per part dels turistes són les Illes Balears i Andalusia, que ocupa el tercer lloc.

Així mateix, l'informe es desprèn que el nombre de persones que han inclòs els seu habitatge al portal per llogar-ho ha registrat un increment del 15% el 2010 respecte a 2009.

I és que la possibilitat d'obtenir uns ingressos extra anima molts propietaris catalans a posar en lloguer les seves residències, segons Homelidays.es.

Així, les pernoctacions per part dels turistes en allotjaments alternatius a l'hotel continuen creixent ja que la cada vegada major qualitat d'aquests allotjaments, així com la flexibilitat que aporten al turista i el fet que aquest tipus de lloguer suposa un estalvi de prop del 50% per al viatger davant un hotel inciten als particulars a arrendar casa seva.

Homelidays.es compta amb més de 60.000 allotjaments a 120 països, sis milions de pàgines vistes al mes, i traducció a set idiomes.