El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha subratllat avui que no es deixarà "arrossegar pel corrent" independentista que hi ha en la política catalana, perquè aquest sentiment que "impera" pot "provocar divisió i frustració per la seva inviabilitat", ha alertat.

En la carta que cada setmana dirigeix als militants del seu partit a través del web d'UDC, el dirigent socialcristià es desmarca de la via independentista, encara que deixa clar que respecta "tothom", i per descomptat "el president (Jordi) Pujol", que ahir va revelar que ha votat 'sí' en la consulta sobiranista de Barcelona.

"El president Pujol s'ha reafirmat en la defensa de la independència com l'única via per a Catalunya. Això sí, afirma que només veu dos problemes: la cohesió interna i la viabilitat del procés. Déu n'hi do! No seré jo, això no obstant, qui entri a debatre públicament amb el president Pujol les seves noves manifestacions", afegeix.

Fet aquest comentari, Duran recorda que des de 1931 el seu partit, UDC, reivindica convertir Espanya en un Estat confederal, una "utopia" que admet que és "tan inviable com la independència", però afegeix: "És la nostra i la que estic defensant des de fa 37 anys, i no la penso canviar".

"No em deixaré arrossegar pel corrent (sobiranista), i accepto que existeix. (...) En política, en la defensa dels principis sovint s'ha d'anar contra corrent, si creus sobretot que el que impera pot provocar divisió i frustració per la seva inviabilitat", sentencia, i a continuació subratlla que no té interès a "discutir" sobre això.

També Duran destaca que la seva feina en aquests moments és "una altra", com "ajudar a intentar resoldre la situació econòmica, les pimes, els autònoms i els emprenedors" o bé treballar per aconseguir el pacte fiscal, cosa que recorda que cal fer "amb les institucions espanyoles".

Els comentaris de Duran arriben després la sintonia amb els plantejaments independentistes mostrada en les últimes setmanes per diversos dirigents de CDC i a falta de conèixer si el president català, Artur Mas, votarà en la consulta sobre la independència de Catalunya convocada el 10 d'abril a Barcelona.