El diputat d'ICV-EUiA i portaveu de la comissió d'Economia del Parlament, Joan Boada, ha avançat en un comunicat que el seu grup votarà en contra dels pressupostos de la Generalitat "per responsabilitat" i ha titllat les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, de "cíniques". "Qui hauria de mostrar responsabilitat és el Govern de la Generalitat, però en canvi abans d'aprovar els pressupostos ja està portant a terme retallades importantíssimes en educació, sanitat, habitatge, o serveis a la dependència que precisament estan afectant als sectors més vulnerables de la societat", ha dit Boada que ha remarcat que ICV-EUiA "no serà còmplice de l'aprimament de l'Estat del Benestar".

Boada ha criticat que CiU hagi desestimat "i fins i tot menyspreat" totes les propostes que la formació ecosocialista els ha posat damunt de la taula per evitar les "retallades socials", per la qual cosa ha assegurat que "els únics irresponsables" són els membres del Govern. "Per nosaltres el que és irresponsable i fins i tot immoral és que un Govern que s'omple la boca de defensar la contenció de la despesa elimini l'impost de successions com farà en el proper ple amb el suport del PP", ha afegit.

D'aquesta manera, el diputat ecosocialista ha carregat contra el "cinisme" que per ell suposa que Homs demani responsabilitat als grups parlamentaris per donar suport als ajustos quan "de manera irresponsable només ha retallat a sectors socials més dèbils i a més alliberarà a les 500 famílies més riques de Catalunya de pagar 350 milions d'euros" i en canvi "rebaixa les prestacions econòmiques dels treballadors públics que fan una gran tasca social".

D'altra banda, Boada ha proposat la creació d'un "impost sobre les plusvàlues que es creen per l'especulació immobiliària i financera, un impost sobre les grans fortunes, l'eliminació de les Societats d'Inversió de Capital Variable o la contenció de la despesa farmacèutica". Això demostra, per ICV-EUiA, que hi ha "alternatives a la situació de crisi però CiU l'únic que pretén amb els pressupostos és desenvolupar els seu ideari polític de dretes que busca la privatització dels serveis públics", ha destacat Boada.

Per tot això, el portaveu de la comissió d'Economia ha assegurat que el seu grup parlamentari defensarà sempre "els interessos generals" i el sector públic per reactivar l'economia davant d'aquells que "l'únic que busquen és governar pels interessos d'uns pocs".