Manresa per la independència, de l'Assemblea Nacional Catalana, i les penyes de l'Assignia s'han conjurat per convertir aquest diu-menge el pavelló del Congost en un feu independentista. L'equip rival dels manresans és el Reial Madrid, i a més a més el partit serà televisat per la primera cadena de Televisió Espanyola. Es juga a les 7 del vespre.

Aprofitant aquestes circums-tàncies, Manresa per la Independència i les penyes han fet una crida perquè tothom vagi al Congost amb estelades i senyeres i que es facin ben visibles al llarg de tot el partit. A més a més, quan faltin 2 minuts i 46 segons per acabar el segon quart, que serà el minut 17.14 de joc, la penya Fora Dubtes desplegarà la seva estelada gegant i es cridaran consignes a favor de la independència amb la idea que s'hi afegeixin tots els aficionats que hi hagi al pavelló.

Per altra part, membres de la penya Els diables del Congost han fet públic un comunicat titulat Congost per la independència, en el qual animen els aficionats a afegir-se a l'acció. "Volem que el màxim de gent possible se sumi a la crida i per això convidem tota l'afició de l'Assignia a fer-ho".

Per altra part, Manresa per la independència s'ha proposat reactivar la penjada d'estelades als balcons i no treure-les fins que a la celebració del referèndum pel dret a decidir. Per aquest motiu ha distribuït 500 estelades a diversos comerços i establiments de la ciutat, que es poden consultar a la web www.assemblea.cat. També es podrà adquirir als seus punts d'informació. Així mateix, de cara a Nadal trauran un calendari divulgatiu amb imatges de l'estelada gegant que l'ANC de Manresa ha escampat pel Bages els últims dies, i també de la manifestació de l'11-S. Es podrà adquirir per 9 euros i també hi haurà el model de sobretaula.

Per als propers dies també ha preparat diversos actes diferents barris de Manresa per "contrarestar la ferotge campanya de la por que porten a terme els partits espanyolistes" en temes com la pertinença o no a la Unió Europea, la sortida de l'euro o les pensions, segons ha explicat Josep Emili Puig, de Manresa per la independència. Ja s'han programat xerrades el dia 20 a les 6 de la tarda al Casal de les Escodines; el dia 21 a les 5 de la tarda al local de l'associació de veïns de la Sagrada Família i el dia 30 a 2/4 de 8 del vespre a la sala polivalent de la Font dels Capellans.