L'accident de l'any passat en què un nen va perdre la vida en una cavalcada a Andalusia en ser envestit per una carrossa mentre recollia caramels ha posat en alerta les comissions de Reis que demà organitzaran les rues al Bages.

En el conjunt de la comarca es repartiran més caramels, però es prendran més precaucions que mai. A Callús, per exemple, enguany no es llançaran des de les carrosses sinó que s'entregaran a mà, com ja es feia a Castellnou i Navàs. A Súria, les carrosses dels Reis només tiraran confeti, i els caramels es donaran des d'un camió a l'inici de la rua. En altres casos, Ses Majestats continuaran repartint llaminadures des de les carrosses, però l'organització reforçarà la seguretat amb més presència de patges al voltant dels cotxes per evitar que els nens s'hi acostin en excés. Protecció Civil ha fet algunes d'aquestes recomanacions a ajuntaments i consells comarcals.

Artés: la cavalcada mantindrà el recorregut habitual, amb l'adoració a l'església i la salutació des del balcó de l'ajuntament, on llançaran 300 quilos de caramels, i 100 de carbó blanc i negre. En acabat, repartiran regals per les cases.

Balsareny: es manté itinerari, carrosses, i el carro de carbó autèntic tirat per un cavall. La rua tindrà la Banda de Casserres i Els K + Sonen, i acabada la rebuda i l'adoració a la plaça de l'Ajuntament s'anirà a les cases. Es repartiran 100 quilos de caramels.

Callús: la comissió de Reis fa 25 anys amb festa grossa. La cavalcada tindrà un himne propi, un castell de focs més espectacular del normal, i els Reis lluiran unes carrosses més il·luminades i decorades. En acabar, es repartiran els regals per les cases. S'ampliaran els patges, que lliuraran en mà uns 250 quilos de caramels.

Cardona: els Reis faran un recorregut sense canvis, però amb nova decoració en dues de les tres carrosses de Ses Majestats.

Castellbell: la cavalcada començarà amb un castell de focs des de l'ermita del castell, amb un recorregut clàssic a cavall pel Burés, el Borràs i la Bauma. La comitiva anirà encapçalada pel carruatge del carter reial.

Castellnou: enguany, Ses Majestats deixen els cavalls i arribaran a peu a la plaça de l'Ajuntament, on es farà l'adoració i el repartiment de regals. Els Reis i alguns patges estrenaran vestit i donaran en mà una dotzena de quilos de caramels.

Moià: la comitiva vindrà per la carretera de Vic i enfilarà fins a l'església, on es farà l'adoració i s'obsequiarà els infants. Les carrosses dels Reis, amb joguines, llaminadures i carbó, faran el recorregut de sempre, però enguany s'acabarà a l'església.

Monistrol de Montserrat: un castell de focs donarà la benvinguda a Ses Majestats, que aniran fins al pavelló per saludar els nens un per un. Després es farà la part grossa de la cavalcada amb el recorregut habitual, que tindrà punts de parada per pujar a les carrosses, i en què ja es reparteixen regals per les cases. Els Reis portaran uns 300 quilos de caramels.

Navarcles: obrirà la comitiva una nova carrossa del carter reial, amb 12 follets que faran el ball estrenat l'any passat, i s'hi afegiran dos personatges infantils nous. El recorregut es manté, però es preveu una entrada triomfal a la plaça de l'Ajuntament venint pel carrer Catalunya ben il·luminat. Repartit el centenar de caramels, es passarà per les cases a donar els regals.

Navàs: es manté el recorregut i format tradicionals, però les tarimes dels Reis per a la recepció i entrega de caramels a la plaça de l'Església estaran més ben il·luminades. Després, la rua seguirà i es repartiran 250 regals per les cases.

El Pont de Vilomara: Ses Majestats rebran la clau del poble de mans de l'alcalde a la plaça de l'Ajuntament. Després, cavalcada pels carrers del centre.

Sallent: els Reis canviaran el riu pel parc municipal, amb una arribada sorpresa, i on també es farà l'adoració. L'itinerari de la cavalcada serà el de sempre però al revés, i amb vestuari nou i carrosses més lluïdes, i per primer cop hi haurà ball de carboneres.

Sant Fruitós: l'entitat De Festa en Festa prepara la cavalcada, que estrenarà la carrossa del palau de gel, i a la comitiva s'hi afegirà l'esquadró de la colla d'Armats de Manresa. Farà el recorregut habitual i acabarà al pavelló, on Ses Majestats rebran els infants i s'oferirà una xocolatada amb coca.

Sant Salvador: a les 6 comença el recorregut des del Calvet i a les 7 s'arribarà al pavelló per rebre els nens i acabar amb un sopar popular. Es repartiran cap a 180 quilos de caramels i carbó.

Sant Vicenç: la rua d'en- guany comença com sempre, però no passarà pel carrer Rafel de Casanova ni per la Farinera, i en canvi es farà una parada davant del bar Ramoneda perquè els nens pugin a les carrosses. La de l'àngel és nova. Tampoc acabarà al pavelló, sinó a la plaça de l'Ajuntament.

Santpedor: es manté l'itinerari estrenat l'any passat, i els punts de partida i final a Cal Llovet. La comitiva s'amplia fins a uns 220 patges, que repartiran uns 100 quilos de caramels.

Súria: la rua serà com l'any passat, però la recepció final es farà al pavelló, i no a Ca l'Agut. L'encapçalarà un camió, des d'on es llençaran els 400 quilos de caramels d'enguany.