L'economista Àngel De la Fuente, un dels tres experts als quals el govern ha encarregat l'elaboració de les balances fiscals, va acusar ahir la Generalitat de tractar d'"inflar" el dèficit fiscal "de forma barroera" amb un mètode "poc seriós" com el del flux monetari. De la Fuente va replicar així al President català, Artur Mas, que va denunciar un interès "purament polític" del ministeri en presentar les balances només usant un dels mètodes de càlcul existents, el de càrrega-benefici, i no usar també l'altre, el del flux monetari.

"Cadascun té el seu punt de vista i defensa les seves idees en la valoració de les dades, però jo intento no fer demagògia", va assegurar De la Fuente, que també va subratllar que Artur Mas "no pot demanar al govern espanyol que li faci la feina bruta" amb les dades sobre el dèficit fiscal.

Al seu torn, Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC, va afirmar que les xifres que presenten les balances territorials donades a conèixer pel ministeri d'Hisenda "faran reflexionar" molts catalans ja que es demostra que és "fals i exagerat l'Espanya ens roba" i mostrar que altres comunitats aporten més. Camacho va indicar que "el que han vist molts catalans amb aquest informe és que és fals, exagerat i estava magnificat l'Espanya ens roba, perquè hi ha comunitats autònomes que aporten el doble que nosaltres, no han obert un procés independentista i continuen creixent".