La presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat que el seu partit presentarà avui mateix al Parlament de Catalunya la petició de comissió d'investigació sobre el cas Jordi Pujol i ha instat el president de la Generalitat a "donar la cara" davant aquest "patriotisme hipòcrita".

Sánchez Camacho, qui va anunciar ahir la sol·licitud d'aquesta comissió d'investigació, ha concretat que es presentarà avui mateix en declaracions als periodistes abans de participar a Madrid en al reunió del Comitè Executiu Nacional del PP presidit per Mariano Rajoy.

Ha insistit en les seves crítiques que és "gravíssim" que Pujol hagi estat "evadint impostos durant 34 anys" i ha subratllat que el PP desitja una investigació d'aquesta actitud "fins a les últimes conseqüències".

Després de lamentar que qui ha estat donant "lliçons de catalanitat" se sàpiga que ha estat actuant d'aquesta forma, "estafant als catalans", ha subratllat que ara s'entén per què hi havia tanta pressa a CiU per crear l'Agència Tributària Catalana.

"Artur Mas ha de donar la cara i no pot dir que és una qüestió privada i familiar. No pot mirar a una altra banda", ha assenyalat Sánchez Camacho, qui al plantejar-li si el PP no està exigint ara actituds que no ha tingut aquest partit davant casos de corrupció a les seves files ha rebutjat aquesta comparació.

Segons el seu parer, el PP ha depurat responsabilitats, Rajoy "va donar la cara" i serà la Justícia la que haurà d'actuar respecte a allò que van fer alguns que no estan en el partit, ha assenyalat en referència al cas Bárcenas.

Davant això, ha subratllat que Pujol segueix sent president fundador de Convergència i Unió i aquesta formació ha de demanar disculpes perquè, amb l'actitud de l'expresident de la Generalitat no es fa país, sinó que ha practicat un "patriotisme hipòcrita".