La plataforma Change.org ha aconseguit les 52.500 firmes per reclamar al Parlament de Catalunya que freni la llei, actualment un avantprojecte en exposició pública, que permetria aprovar la construcció del nou espai de la fundació El Bulli al Parc Natural de Cap de Creus. Segons recull aquest web mundial de peticions, el nombre de suports s'ha multiplicat des que va començar el mes d'agost, ja que el 31 de juliol la xifra era de 20.000.

Diversos grups ecologistes s'han posicionat contra la construcció de la fundació El Bulli, que dirigiria el cuiner Ferran Adrià i que s'establiria en una àrea actualment protegida. Aquests col·lectius consideren que la ubicació d'aquest espai hauria d'estar fora del parc natural i critiquen l'excepció que suposaria la llei.

L'objectiu de la petició realitzada a través de la plataforma Change.org és arribar a les 75.000 firmes de suport per frenar aquest projecte a la cala Montjoi, on anteriorment hi havia ubicat el restaurant El Bulli, que va arribar a ser qualificat com el millor del món en diferents anys.